ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 10:14

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 08:00. Περνώντας από Λάρισα, κοιλάδα των Τεμπών φθάνουμε στον Κορινό Πιερίας. Ακολουθεί μικρή στάση για καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα καταλήξουμε στην Βεργίνα. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βέροια. Πρωτεύουσα του Νομού χτισμένη στους Πρόποδες του όρους Βέρμιου.  Τέλος ακολουθεί η επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Σουμελά, πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην  Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, το 386 οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος οδηγήθηκαν στις απάτητες βουνοκορφές του Πόντου μετά από αποκάλυψη της Παναγίας, με σκοπό να ιδρύσουν το μοναχικό της κατάλυμα. Εκεί, σε σπήλαιο της απόκρημνης κατωφέρειας του όρους, σε υψόμετρο 1063 μέτρα, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία, πάντα κατά την παράδοση, εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Ακολουθεί  το μεσημεριανό φαγητό. Ολοκληρώνοντας την σημερινή μας περιήγηση ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής. Δια μέσω Γρεβενών, Καλαμπάκας και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στην πόλη μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    20€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

2. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
3. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

4. Φ.Π.Α. 13%
5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Τις εισόδους Μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, προαιρετικές διασκεδάσεις, τα ποτά , φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα και ότι άλλο αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

 

 

ΜΟΝOΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Με την υποστήριξη του Γιάννη Μελίδη.