ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ από 7/12 – 8/12/2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2013 09:59

1Η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΡΙΟ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 7:30. Ακολουθώντας τη διαδρομή δια μέσω Καρδίτσας, Λαμίας, Μπράλου, Γραβιάς (γνωστή από το Ιστορικό Χάνι, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και λιγοστοί σύντροφοί του, ανέκοψαν την προέλαση των Τούρκων του Ομέρ Βρυώνη προς την Πελοπόννησο). Συνεχίζοντας την πορεία μας, μέσω Άμφισσας, Ιτέας φθάνουμε το μεσημέρι στην Ναύπακτο  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια περνώντας την γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου, θα ακολουθήσουμε την παραλιακή οδό για το Αίγιο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε για προσκύνημα την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής (Ζωοδόχου Πηγής), μέσα στο βράχο με εξαιρετικό διάκοσμο. Η εκκλησία χάρη στη μικρή πηγή που βρίσκεται στην είσοδο του ναού, με το άγιασμα της θαυματουργής εικόνας, είναι φορτωμένη με αναθήματα και έχει πανελλήνια φήμη. Τέλος καταλήγουμε στην ιστορική πόλη των  Καλαβρύτων, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων.  Άφιξη – Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου.  Ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Βραδινή έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αμέσως αρχίζει η περιήγηση – ξενάγηση της περιοχής. Αρχικά θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και το παρεκκλήσι, όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της επανάστασης του 1821. Η Μονή είναι σύμβολο της  Ελληνικής επανάστασης του 1821, η οποία διαθέτει σημαντικά κειμήλια στο σκευοφυλάκιο της, όπως το λάβαρο της επανάστασης τρυπημένο από την τουρκική σφαίρα, την ποιμαντορική ράβδο και τα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μνημείο εκτελεσθέντων (τόπος θυσίας), έξω από τα Καλάβρυτα. Εκεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (13 Δεκεμβρίου 1943) εκτελέσθηκαν 1500 περίπου άνδρες πάνω από 13 ετών, από τα γερμανικά στρατεύματα. Ακολουθεί η επίσκεψη στο Μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος. Περιλαμβάνει φωτογραφίες από την προπολεμική ζωή των Καλαβρύτων, φωτογραφικά ντοκουμέντα της πορείας το ολοκαύτωμα, προσωπικά αντικείμενα των εκτελεσθέντων και άλλα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Μέγα Σπηλαίου. Η Μονή βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα, και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κύριος ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. ενώ στο νάρθηκα οι τοιχογραφίες ανάγονται στις αρχές του 19ου αιώνα. Έπειτα ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής. Δια μέσω Ακράτας, Ξυλόκαστρου, Κιάτου θα καταλήξουμε στον Ισθμό της Κορίνθου. Ημίωρη στάση για καφέ και φαγητό. Τέλος δια μέσω Μεγάρων, Ελευσίνας ακολουθώντας εν συνεχεία την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

*****ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ*****

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 20€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
2. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
HELMOS

3. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
4. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

5. Φ.Π.Α. 13%
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Τις εισόδους Μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, προαιρετικές διασκεδάσεις, τα ποτά , φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα και ότι άλλο αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

 

ΜΟΝOΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Με την υποστήριξη του Γιάννη Μελίδη.